Hvordan kan jeg få hjælp som misbruger?

Hvis du eller nogen du kender kæmper med et misbrug, er der flere måder at få hjælp på. Det gør sig gældende uanset, hvilke rusmidler der er tale om. Det kan for eksempel være GHB. Læs mere om GHB her: Hvad er GHB? Her er nogle skridt, du kan tage:

  1. Indrøm problemet

Det første skridt er at være ærlig over for dig selv om, at der er et problem med misbrug. Det kan hjælpe dig med at tage endnu et skridt i forhold til at få det bedre.

  1. Søg professionel hjælp

Kontakt en læge, terapeut eller en misbrugsrådgiver. De kan hjælpe med at evaluere situationen og vejlede dig i retning af en passende form for behandling.

  1. Støttegrupper

Overvej at deltage i støttegrupper som Anonyme Alkoholikere (AA), Narcotics Anonymous (NA) eller lignende. I disse grupper finder du en støttende og forstående atmosfære, hvor du kan dele dine erfaringer og få støtte fra andre, der har været igennem lignende situationer.

  1. Behandlingscentre

Der findes rehabiliteringscentre, som specialiserer sig i behandling af misbrug af stoffer eller alkohol. Disse centre tilbyder typisk en kombination af terapi, medicinsk behandling og støttegrupper. Det er muligt enten at komme i døgnbehandling eller dagbehandling.

  1. Online ressourcer

Der er også mange online ressourcer, herunder chat- og telefonlinjer, hvor du kan få rådgivning og hjælp helt anonymt.

  1. Støtte fra familie og venner

Fortæl dine nærmeste, hvad du går igennem og få hjælp samt støtte fra dem. De kan være en vigtig kilde til opmuntring og støtte under din helingsproces.